Házias ízek.

MENÜ

Előételek

Raguleves húsgombóccal

HOZZÁVALÓK

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg darált hús
  • 15 dkg burgonya
  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg fehérrépa
  • 15 dkg zeller
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 1 citrom
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • ízlés szerint gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • pici kristálycukor
  • fűszerpaprika
  • bors

 

Eperkrémleves

HOZZÁVALÓK
  • Hozzávalók:
  • 40-50 dkg eper
  • 3 dl habtejszín
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 2-3 evőkanál cukor (vagy édesítő)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kb. 1 dl víz
  • 1 citrom reszelt héja

 Palócleves

 

HOZZÁVALÓK

  • 1 db vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 dl olaj
  • 40 dkg sertéslapocka
  • őrölt paprika
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • őrölt bors
  • 2 db babérlevél
  • tárkony
  • 30 dkg burgonya
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 50 dkg zöldbab
  • majoránna
  • 1 csipet kömény
  • 2-3 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2-3 csepp ecet

Húsgombócleves

HOZZÁVALÓK

  • Hozzávalók kb. 2,3 literhez:
  • A húsgombóchoz:
  • 30 dkg darált sertéshús (vagy egyéb)
  • 1 db - vízben ázatott és jól kinyomkodott - zsemle
  • 1 közepes vöröshagyma - finomra aprítva
  • 1 gerezd fokhagyma - aprítva
  • 1 csokor petrezselyem - aprítva
  • 1 teáskanál morzsolt majoránna
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • őrölt bors
  • Valamint:
  • 40 dkg sárga és fehérrépa - aprítva
  • 5-5 dkg zeller és karalábé - aprítva
  • 1 közepes vöröshagyma - finomra aprítva
  • 1 gerezd fohagyma - zúzva, aprítva
  • 4-5 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • kb. 1 teáskanál szárított tárkonylevél
  • pár karika zöldpaprika vagy csemege Piros Arany
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 2 dl főzőtejszín
  • ízlés szerint tárkonyecet vagy citromlé
  • kb. 1 mokkáskanál cukor
  • 1 marék szárított apró levestészta

Szavazás

Melyik a finomabb?
Pizza
Hamburger
Hotdog
Gyros
Asztali nézet